Ny friskole får 11.000 kroner til ny legeplads

Friskolen Børnenes Akademi i Lystrup har modtaget 11.000 kroner, som skal bruges til at bygge en ny legeplads

Den 31. marts var en glædens dag på Friskolen Børnenes Akademi i Lystrup, for der landede 11.000 kroner i postkassen, og det er byggemarkedet jem & fix, der støtter med beløbet via puljen "I bygger, vi støtter".

Børnene på den nye friskole i Lystrup holder til i FDF Spejderhuset, og de har selv været med til at ønske sig en byggelegeplads, hvis de var så heldige at modtage pengene.

- I ansøgningen vægtede vi de pædagogiske læringspotentialer, som en byggelegeplads lægger op til. Når børnene bygger, hamrer, saver og tømrer får de både personlige sejre og oplevelser der styrker fællesskabet, fortæller pædagog Nicholas Rønne, der er hovedmanden bag støtteansøgningen.

Naturlegeplads med mosekoner og trolde

Lise Kranz er Friskolen Børnenes Akademis skoleleder, og hun glæder sig ikke kun over, at skolen får en legeplads, men også at det kan bruges i matematikkens tegn.

- Et byggeprojekt for og med børn er lige den slags læring, vi ønsker. Her kan vi anvende matematik i praksis. De store elever har lært om vinkler i matematikbogen, imens de små forsøger sig med målebånd for første gang. Nu kan de se, hvordan det hele fungerer i virkeligheden. Vi er meget stolte og glade for støtten, siger Lise Kranz.

Herunder kan du se et tidligere indslag om Børnenes Akademi: