Ny festival blæses i gang

I denne weekend er der jazz på programmet, når en ny festival åbner på Samsø for første gang

Arkivfoto

Det er kun få dage siden, der sidst var festival på Samsø, men i dag går en ny festival i gang på øen.

Navnet er Samsø Jazzfestival, og det er trompetist Rolf Tofte Sørensen, der arrangerer festivalen i samarbejde med Mikkel Drejer Bertelsen.

- Jeg er selv født på Samsø, men bor nu i København, og jeg vil gerne vise øen frem til alle mine musiker-kolleger, siger 27-årige Rolf Tofte Sørensen til tv2oj.dk.

- Festivalens profil er en blanding af etablerede navne og yngre talenter, og med programmet stiler vi efter en bred stilistisk sammensætning.

Festivalen begynder i dag, torsdag, klokken 15. Programmet består af seks koncerter på tre dage. Alle tre dage vil der være eftermiddagsjazz på Restaurant SAK klokken 15, og de tre aftener er der koncert på Emil B klokken 20.30.

Rolf Tofte Sørensen mener, at der nok er plads til endnu en festival på øen.

- Der er fyldt med mennesker på øen lige nu, og der er jo en del musik herovre, men der er ikke særlig meget jazz. Nu er det her jo første gang, så folk skal lige lære, at vi her, siger han.

- Men vi satser på, at festivalen skal være årligt tilbagevendende, så folk får det skrevet ind i deres sommerplaner, at i den her uge er der jazz på Samsø.

Rolf Tofte Sørensen vil selv spille til to ud af de seks koncerter.