Ny færge fra Grenaa til Sverige giver trafik på Djursland

Der er udsigt til en voldsom stigning i biltrafikken på Djursland, når færgerederiet Stena sætter en ny færge ind på ruten fra Grenaa til Sverige

02:16

Ny færgeafgang fra Grenaa til Sverige vil skabe mere trafik over Djursland.

I dag sejler Stenas Lines færge mellem Grenaa og Varberg. Men fra 2019 vil rederiet flytte sin svenske havn sydpå til den svenske havneby Halmstad.

Derefter indsætter rederiet en ekstra færge, der skal gøre det muligt at fordoble overførslen af både biler og lastbiler. Målet er at transportere op mod 90.000 personbiler og lastbiler årligt.

Ivan Kern Andersen, der er lejrchef hos Dråby Strand Camping håber at Stenas nye initiativ kan bringe flere svenske turister til hans campingplads.

Udsigten til de mange biler og lastbiler på Djursland bliver modtaget med glæde. Turistbranchen ser frem til endnu flere turister.

- Det kan kun glæde os. Vi er i forvejen velbesøgt af svenske turister, men det vil helt klart være endnu bedre med flere, siger Ivan Kern Andersen, der er lejrchef hos Dråby Strand Camping til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efterlysning: Museum indsamler ting og gode historier fra lokale

Bedre veje og flere arbejdspladser

I landsbyen Tirstrup mellem Grenaa og Rønde går landevejen tæt forbi flere huse. Det får dog ikke beboerne til at frygte den øgede trafikmængde.

- Det vil jo kunne betyde, at vi kan få en motortrafikvej fra Grenaa til lufthavnen og udbygge motorvejen, siger Heine Madsen, der bor i Tirstrup.

Lars Jensen fra Tirstrup håber, den øgede mængde trafik på Djurslan kan give flere arbejdspladser.

Også Lars Jensen fra Tirstrup ser frem til den øgede mængde trafik.

- Forhåbentligt kan det betyde flere arbejdspladser, så det kan blive lidt mere attraktivt at bo i Tirstrup. Også i forhold til huspriserne. Vi trænger til, at der sker noget herude, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efterskole vil lære elever at lappe cykler og lave regnskab

Vækst i kommunen

Borgmester i Norddjurs Kommune og næstformand i Grenaa Havn, Jan Petersen (S), ser heller ikke de mange biler som et problem.

- Det er jeg glad for, for det er jo et udtryk for, at der er vækst i Grenaa men også det øvrige Djursland. Og det får jo den konsekvens, at vi så må være hårdere i vores interessevaretagelse over for de statslige myndigheder for at få forbedret vejnettet, siger han.

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) tror at den nye svenske havn kan betyde vækst for området.

Det gælder om at få mest muligt ud af de muligheder, Stenas nye initiativ giver Djursland.

- Det giver den mulighed, at vi kan øge væksten i oplevelser på Djursland for turister. Vi har rigtig meget til gode blandt det svenske publikum. Derudover vil det også have stor betydning for vores virksomheder, der nu i højere grad kan nå det svenske marked, siger Jan Petersen.

Læs også Børn i 3. klasse lærer om kvantefysik: - Det er ret sejt

Se et tv-indslag om Stena Lines nye færge fra Grenaa til Sverige øverst i artiklen