Ny direktør med østjysk islæt

Begyndte sin karriere i Randers-supermarked

Peter Høgsted bliver ny administrerende direktør i Coop, oplyser selskabet. Han tiltræder den 4. november og afløser Jesper Lien, der blev fyret i august.

Peter Høgsted har arbejdet med detailhandel hele sit liv, de seneste 10 år internationalt i de to globale detailhandelsvirksomheder, Ikea og byggemarkedskoncernen Kingfisher.

Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander siger, at med Peter Høgsted har Coop fået det, man ledte efter.

- En topleder med erfaring og dokumenterede resultater fra international detailhandel.

- En person med stærkt kundefokus, gode kompetencer inden for ledelse, kommunikation og med en klar forståelse for Coops unikke historie, ejerform og værdier som medlemsejet virksomhed, siger Lasse Bolander i en pressemeddelelse.

Peter Høgsted indledte sin karriere i Coop, hvor hans første job var som kasseassistent i det daværende OBS! i Randers, der i dag hedder Kvickly.

Han var i alt syv år i en række forskellige positioner i Coop-kæderne, inden han i 1995 kom til Ikea. Hans internationale karriere begyndte som administrerende direktør for Ikea i Storbritannien i 2003.

I 2008 kom han til Kingfisher, hvor han indtil 2012 havde ansvaret for internationale aktiviteter med en omsætning på 20 milliarder og cirka 30.000 medarbejdere.

Nu går turen tilbage til jobbet som øverste chef i Coop for Peter Høgsted.

- Jeg er glad for at være tilbage i Danmark og til at skulle begynde i det job, som jeg altid har anset for at være det mest attraktive job i dansk detailhandel, siger Peter Høgsted.

- Det mener jeg, er på grund af Coops centrale rolle i det danske samfund, de værdier virksomheden bygger på og den ledelsesmæssige udfordring, det er at stå i spidsen for en virksomhed med en sådan kompleksitet.

- Det er dybt motiverende for mig, siger Peter Høgsted i en pressemeddelelse.