Ny rute: Tag på en 450 km lang cykeltur i Østjylland

Karavane drager i disse dage rundt i Østjylland for at promovere ny kultur-rute

00:41

Snart er det være muligt at trampe ud på en 450 kilometer lang østjysk rute med flot natur og spændende kultur.

Ruten hedder Kulturring Østjylland og skal både giver cyklisterne masser af motion og oplevelser, mens de kører rundt på de østjyske landeveje.

Cykelruten er en del af Aarhus 2017 og er blevet til i et samarbejde mellem Kulturring Østjylland, Aarhus Kommune og Dansk Cyklist Forbund. 

Læs også Nyt laug vil have færre cyklister på Mejlgade

Som optakt til projekter tager arrangørerne i øjeblikket rundt til de østjyske kommuner for at fortælle mere om den nye rute.

Gode turistmuligheder

I dag ankom karavanen til Hadsten, hvor de lokale cyklister både havde mulighed for at få gjort cyklen forårsklar og få information om den nye østjyske cykelrute.

- Det er en måde at vise, at vi i Danmark har rigtigt gode turistmuligheder. Kulturringen er et sted, hvor man kan køre rundt og få en oplevelse. Man kan selvfølgelig tage den i etaper. Man behøver ikke køre 450 kilometer på én gang, siger projektleder Joachim Parbo fra Aarhus Cykelby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Artiklen fortsætter under billedet

Den nye østjyske kultur-rute er 450 km lang. Foto: Kulturringen 2017

- Det er en facilitet for alle de skønne oplevelser, der gemmer sig ude i Østjylland. Der er tænkt en masse ting ind omkring overnatning, spisesteder og transportmuligheder med busser og tog.

Kulturingens karavane kommer tirsdag til Rønde på Djursland, hvorefter den fortsætter til Auning, Skanderborg, Odder og Tranebjerg på Samsø.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Joachim Parbo og en af de cyklister, der besøgte ham for at få mere om viden om Kulturringen 2017.

00:37

VIDEO: Få gode tips til at gøre din cykel forårsklar.

Luk video