Ny bydel i gammel kaserne

Lego-millioner kickstarter byggeri

01:42

1 af 2

Planerne om at etablere et helt nyt boligområde på Randers Kaserne har for alvor fået luft under vingerne, efter at Lego-arvingen Anders Kirk Johansen har valgt at skyde et trecifret millionbeløb i projektet.

Planen er at bygge mellem 260 og 300 nye lejligheder, som enten skal lejes ud eller sælges.

Byggeplanerne er en del af det såkaldte By i Byen-projekt, som skal udvikle den gamle kaserne ved Mariagervej i det nordlige Randers. Projektet har en samlet værdi af op mod halvanden milliard kroner.

Bag projektet står ægteparret Henrik og Anne Sinnbeck. De glæder sig over, at deres vision på grund af Anders Kirk Johansen nu er tættere på at blive gjort til virkelighed.

- Det var en appelsin i turbanen på mange måder. Det vigtigste er, at han har fuldstændig samme lyst til ejendomme og arkitektur, som vi har. Derudover er det selvfølgelig vigtigt for det fremtidige projekt, at han har en vis muskel, siger Henrik Sinnbeck til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Han kommer ind på et tidligt tidspunkt - før det hele for alvor sprænger i luften. Det har været hans motivation for at investere. Og så synes han, at det er et spændende projekt.

Ifølge Henrik Sinnbeck er der gode muligheder for, at mange vil bo på det gamle kaserneområde. Med 25 minutters kørsel til Aarhus ligger Randers tæt på det nye sygehus i Skejby og de mange videns-arbejdspladser i Aarhus Nord.

De sidste soldater forlod Randers Kaserne i 1997.

Se mere om planerne for den nye bydel i tv-indslaget øverst i artiklen.