Ny bydel i Friheden

Tivoli Friheden bygger en helt ny bydel til 8 mio. kroner

Tivoli Friheden i Aarhus har brugt store dele af vinteren på at udvikle en helt ny bydel for de mindste. En bydel, hvor det kommer til at vrimle med flittige myrer, langsomme snegle og søde mariehøns.

Den nye bydel kommer til at hedde "Bille By", og bliver for børn i alderen 5-8 år. Her kan de blandt andet lære de grundlæggende færdselsregler og tage et kørekort på små el-biler, mens de 3-5 årige får deres egen bane, hvor de kan drøne rundt.

- Vi har fra publikum fået ønsker om at styrke området for de mindre børn, og med det nye område kombinerer vi underholdning og læring. Med køreskolen leger vi den basale læring om færdsel i trafikken ind i børnene, siger Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udover el-bilerne og køreskolen kommer der blandt andet et nyt tårn i området, der ligger ved pariserhjulet.

- Vi får Græshoppen, som er et børnetårn på 12 meter. Her kan otte børn være med ad gangen. Det bliver lidt som en græshoppe, hvor børnene bliver hoppet op og ned, mens Græshoppen kører rundt om sin egen akse, siger Henrik Ragborg Olesen.

Ved Græshoppen kan børn ned til 90 centimeter få en tur.

Arbejdet med den nye bydel, som hedder Bille By, er i gang, men endnu mangler forlystelsesparken de sidste tilladelser.

- Vi har haft lidt udfordringer, og vi er ved at indhente de sidste byggetilladelser. Tårnet bliver leveret midt i marts, og så skal området bygges. Vi får travlt, men vi når det, siger direktøren med henvisning til, at Tivoli Friheden åbner den 1. april.

Bille By kommer til at koste forlystelsesparken cirka 8 millioner kroner.