Ny BSV-træner har planen klar

Kristian Kjelling skal score flere mål

Per Carlén har midlertidig overtaget cheftrænerposten i Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Bjerringbro-Silkeborg kan få mere ud af den norske stjerne Kristian Kjelling.

Det vurderer klubbens nye svenske træner Per Carlén, der skal forsøge at rejse det midtjyske hold efter en skuffende sæson, hvor BSV næsten midtvejs i grundspillet indtager en ottendeplads.

- Jeg kan ikke forandre det hele på en dag. Men jeg har nogle punkter omkring det kollektive angrebsspil, som har været et problem. Det vil jeg forsøge at forbedre med det samme, siger Per Carlén.

Svenskeren vil også prøve at få mere ud af den norske stjerne Kristian Kjelling, der har været sat ud af spillet i flere uger efter en operation i albuen.

- Jeg har set på Kjelling. Han scorer ikke så meget, som han normalt gør.

Se: Officielt: BSV henter toptræner

- Jeg vil tage en snak med Kristian og spørge ham, hvad han behøver for at komme tilbage i god form.

- Det er små ting hele tiden. Store ændringer kan man ikke lave på kort tid. Det er meget svært, siger den tidligere træner for de tyske storklubber HSV Hamburg og Flensburg-Handewitt.

Den 53-årige svensker regner trods alt med, at han kan få sat skik på holdet inden for nogle få uger.

- Jeg har en fortid som både spiller og træner, så jeg behøver måske ikke så lang tid. Jeg kan kigge på tingene ret hurtigt, og det kan være en fordel for mig, holdet og BSV, at jeg har den erfaring.

- Hvis man kommer som ung træner uden erfaring, så er det meget svært. Det er næsten umuligt at gøre noget så. Jeg tror, at BSV har valgt mig, fordi jeg har noget erfaring, siger han.

Se: BSV luger ud i trænerstaben

BSV fyrede tidligere på ugen Claus Uhrenholdt som træner, og da man fra næste sæson har ansat Peter Bredsdorff-Larsen på trænerposten, så er Per Carlén blot en overgangsfigur.

- Jeg går 100 procent ind i det. Jeg vil gå hårdt til den i seks måneder og aflevere det hele godt videre til den næste træner.

- Målet er at komme i slutspillet og blive blandt de sidste fire, så vi kan komme i Europa Cup, siger Per Carlén.

Bjerringbro-Silkeborg møder på mandag Sønderjyske på hjemmebane.