Ny bro over Gudenåen

Bliver koblet på eksisterende motorvejsbro

Foto: Kirsten Marie Andersen

1 af 2

I løbet af få måneder bliver det muligt tørskoet at krydse Gudenåen vest for Randers.

Med en donation på 7,5 millioner kroner fra Aage V. Jensen Naturfond er Randers Kommune klar til at koble en gangbro på den eksisterende motorvejsbro på E45 over Gudenådalen.

Dermed bliver vådområderne Vorup Enge og Hornbæk Enge bundet sammen, og det bliver muligt at gå, cykle eller løbe en tur rundt om Gudenåen via den nye bro samt den eksisterende gangbro ved Randers Regnskov i byens centrum.

- Vi er meget glade for gaven. Det kommer til at give nogle helt unikke muligheder for naturoplevelser helt tæt på byen. I engene går der i dag både bisonokser og andre kreaturer, som man nu får mulighed for at komme tættere på. Samtidig giver det en helt ny dimension til det at nyde Gudenåen, siger fungerende borgmester Steen Bundgaard (S) i en pressemeddelelse.

Unikke muligheder

Også på Randers Naturcenter tæt ved Vorup Enge vækker den kommende bro glæde.

- Den nye gangbro giver os nogle unikke muligheder for at arrangere ture rundt om Gudenåen. For slet ikke at tale om de muligheder man kan få på egen hånd, siger naturvejleder Lars Maagaard.

Aage V. Jensen Naturfond ejer en stor del af jorden i området omkring Gudenåen. Fonden har tidligere været med til at støtte både Randers Naturcenter og etableringen af vådområdet i Vorup Enge.

Gangbroen bliver lavet af overfladebehandlet stål og bliver påmonteret den nuværende motorvejsbro. Mellem de to broer bliver der en afskærmning.

Arbejdet begynder i løbet af juli måned. Det forventes, at broen står færdig i det tidlige efterår.