Ny borgmester, tak!

Er ikke god nok til at samarbejde, mener borgerlige

02:44

1 af 2

De borgerlige partier i Horsens har kørt skytset frem i bestræbelserne på at vælte den siddende socialdemokratiske borgmester, Peter Sørensen.

I TV 2 | ØSTJYLLANDs direkte valgdebat søndag aften angriber Venstres spidskandidat, Kristian Dyhr, sin socialdemokratiske modkandidat for ikke at være god nok til at samarbejde på tværs af partiskel.

Ifølge Venstre-kandidaten har Peter Sørensen på det punkt ikke formået at løfte arven efter den forhenværende borgmester, nu afdøde Jan Trøjborg (S).

Se: DF vil have indflydelse

- For eksempel stod vi en morgen pludselig op til en avisforside om, at der skulle bygges 600 nye almennyttige boliger i Horsens. Det havde vi ikke været vant til tidligere. Normalt var det kutyme, at man orienterede partierne, inden man gik ud med sådan noget som borgmester, siger Kristian Dyhr.

Heller ikke de konservatives Per Løkken ønsker, at Peter Sørensen fortsætter som borgmester. Ifølge ham er et skifte nødvendigt, hvis Horsens skal i Superligaen blandt de danske kommuner.

- Vi vil gerne mere med Horsens. Vi har en ambition om, at Horsens bør være i top 10 blandt de danske kommuner målt på beskæftigelse, uddannelse og økonomi, siger han.

Se: Sjusker med partistøtten

- Man har været tilfreds med at ligge i midten blandt kommunerne. Men jeg mener, at vi har forudsætningerne for mere.

Se de borgerlige spidskandidaters angreb på Peter Sørensen i videoen øverst på siden.