Glem alt om madspild: Din yoghurt kan nu holde sig længere
Arla har eksperimenteret med en ny bakterikultur, som gør, at yoghurt- og skyrprodukterne kan holde sig en uge længere
En ny mælkesyrebakterie kan være med til at reducere madspild på yoghurt og skyr.
Arla er nemlig begyndt at bruge bakterien i flere af deres produkter, og hvor en almindelig yoghurt kan holde sig i op til tre uger, så giver den nye bakterie en uges længere holdbarhed.
- Det kan sagtens være, at vi får solgt lidt færre produkter, men det opvejer det ved, at vi kan reducere vores madspild i vores produktion, og på vores lagre ud til kunden, siger mejerichef ved Brabrand Mejeri Mette Møller til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også
Faktisk har det været i brug siden jul, men mejeriet er stadig i gang med at teste holdbarheden på produktet.
Derfor afspejler datoerne på kartonerne endnu ikke den nye og længere holdbarstid, som bakterien jo egentlig giver.
- Vi vil gerne være sikre på, at den holdbarhed, vi lover vores kunder, også er den rigtige holdbarhed, så derfor tester vi det, inden vi begynder at forlænge holdbarheden, siger mejerichef Mette Møller.
På mejeriet i Brabrand bruger de den nye mælkesyrekultur i en femtedel af alle produkterne, og det er primært dem med skyr.
Bakterien er en helt almindelig mælkesyrebakterie, andet kræves der ikke for at holde gæring og skimmel i skak en ekstra uge.
- Der er ikke nogen tilsætningsstoffer, det er helt naturlige produkter, siger Mette Møller.