Ny assistenttræner på plads i AGF

Det bliver David Nielsens tidligere assistent, den 34-årige spanske træner Rubén Sellés, der bliver ny assistenttræner for AGF's ALKA Superligsa-hold

AGF's nye assistenttræner, Rubén Sellés. Foto: AGF

Fra og med 1. januar får cheftræner David Nielsen selskab på bænken og på trænerkontoret på Fredensvang, når den 34-årige spanske træner Rubén Sellés begynder som hans assistenttræner.

Det skriver AGF i en pressemeddelelse.

Læs også David Nielsen har assistenten på plads 1. januar

Rubén Sellés kommer fra en stilling som assistenttræner i den aserbajdsjanske klub FK Qarabag, der er blevet national mester de sidste fire år.

Vi har arbejdet godt sammen tidligere og har vist, at vi kan gøre en forskel for et fodboldhold.

Rubén Sellés, om samarbejdet med David Nielsen

Klubben deltager i dette efterår i gruppespillet i Champions League, og de regnes generelt for en af de helt store klubber i Aserbajdsjan. Her har Sellés siden sommeren 2015 været assistent for Gurban Gurbanov, der for nylig er blevet landstræner for Aserbajdsjan.

Før sin tid i Qarabag var Rubén Sellés assistent for David Nielsen i den norske klub Strømsgodset. Nu genforenes de to trænere på Fredensvang.

AGF-træner David Nielsen har tidligere arbejdet sammen med Rubén Sellés i den norske klub Strømsgodset. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Da muligheden for at komme til AGF - og dermed også genoptage samarbejdet med David - bød sig, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det skulle jeg. Vi har arbejdet godt sammen tidligere og har vist, at vi kan gøre en forskel for et fodboldhold, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af holdet, siger Rubén Sellés, der allerede som 25-årig tog UEFA’s Pro trænerlicens. Han er tillige uddannet ved universitetet i Valencia, hvorfra han har en mastergrad i sport og fysiologi.

Været mange steder 

Sellés startede sin trænerkarriere i Valencia CF, hvor han var akademitræner. Udover Strømsgodset og FK Qarabag har han blandt andet også arbejdet i Villareal og i FC Baku. Nu gælder det så AGF. 

- David har talt varmt om klubben, spillerne, organisationen og ikke mindst om de fantastiske tilhængere. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Aarhus og komme i gang med arbejdet, tilføjer Sellés, der planlægger at flytte med sin familie til Aarhus snarest muligt.

I AGF glæder sportschef Peter ’PC’ Christiansen sig over den nye ansættelse.

- Med ansættelsen af Rubén får vi en yderst dygtig træner, der har hentet massiv erfaring fra forskellige jobs i udlandet. Han er detaljernes mand og har stærke kompetencer på såvel træningsbanen som i analyse-øjemed. Vores Alka Superliga-spillere kommer til at drage stor nytte af hans tilstedeværelse, men han kommer også til at inspirere hele vores talent set-up med sin tilgang og sit skarpe syn på tingene, siger Peter ’PC’ Christiansen.

Rubén Sellés begynder i klubben fra den 1. januar 2018.