Ny arkitektskole på vej

Byggeri blev offentliggjort i dag

Arkitektskolen Aarhus skal samles under ét tag i mere moderne og indbydende lokaler.

Sådan lyder det i et forslag fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R), som her til eftermiddag blev offentliggjort.

Planen er, at Arkitektskolen Aarhus skal rykke ind i helt nye lokaler på Godsbane-arealet i det centrale Aarhus.

- Jeg har særligt lagt vægt på den attraktive beliggenhed på Godsbanearealerne. Den vil kommunen udvikle til en kreativ bydel, båret af en mangfoldighed af kulturinstitutioner. Det passer perfekt til Arkitektskolen Aarhus og giver mulighed for en synergi med de omkringliggende kultursteder, siger uddannelsesminsiter Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

I dag er skolen spredt over 10 forskellige adresser i Aarhus, og det skal forslaget nu lave om på med et nyt byggeri i det centrale Aarhus.

Uddannelsesministeriet, Arkitektskolen Aarhus og Aarhus Kommune har udarbejdet det grundlag, der ligger til grund for forslaget.

Borgmester: Tillykke til arkitektskolen

Offentliggørelsen af det nye arkitektskolebyggeri vækker både glæde og begejstring hos byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

Han mener, at skolen dermed vil være fremtidssikret, vil give et stærkere uddannelsesmiljø og samtidig sætte endnu mere gang i byggeriet i Aarhus.

- Med et nyt domicil er Arkitektskolen markant styrket og vil bidrage til at markere Aarhus som landets bedste studieby. Samtidig vil opførelsen af den nye arkitektskole betyde, at det historiske store byggeboom i Aarhus kan fortsætte og i sig selv betyder øget beskæftigelse og udvikling i byen, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Den nye arkitektskole forventes at stå klar til skoleåret 2016/2017.