Ny AGFer vil råbe højt og bidrage med erfaring

Mikkel Rask er ny i AGF, og torsdag havde han første træning med sine nye holdkammerater

01:37

Vinterferien er forbi for AGF-spillerne, der torsdag mødte ind til årets første træning med bold, som i dag foregik i Odder.

Og dagens træning var den første i AGF for 33-årige Mikkel Rask.

Han har skiftet en sikker startplads og anførerbind i Viborg ud med en ny udfordring i Aarhus-klubben.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have sejre til AGF, og jeg vil gerne have en startplads. Det er det, jeg kæmper for. Der er stor konkurrence, når man kommer til en klub som AGF, så der skal knokles til hver eneste træning, og det ser jeg rigtig meget frem til, siger Mikkel Rask, der udover Viborg FF tidligere har spillet for blandt andre Randers FC og tyrkiske Diyarbakırspor.

Mikkel Rask er denne vinter skifter til AGF på en fri transfer, da kontrakten med Viborg udløb ved årsskiftet.

AGF overvintrer på 11. pladsen i Superligaen med syv point op til den magiske sjetteplads, der som bekendt udløser billet til slutspillet.

- Jeg har været i gamet i mange år, så jeg håber, at jeg kan bidrage med erfaring og komme ind og gøre det, jeg er god til. Det er blandt andet at kommunikere meget på banen, min styrke i hovedspillet og i forsvarsspillet og hvis jeg så kan putte en ind oppe foran indimellem, så vil det også være fint, siger Mikkel Rask, der i forsvaret blandt andet skal kæmpe med Niklas Backman, Alexander Juel Andersen og Dzhamaldin Khodzhaniazov om pladserne i centerforsvaret.

AGF-træner Glen Riddersholm ser frem til at råde over den erfarne forsvarsspiller.

Læs også AGF henter Viborgs rutinerede anfører

- Vi ved, hvad vi får. En erfaren spiller, som kender Superligaen og det forår og de udfordringer vi står overfor. Samtidig er han en leder og en karakter, som jeg har haft nogle gode indledende snakke med sammen med ’PC’ (Peter Christiansen, sportschef i AGF, red.) og Jens Andersson (tidligere sportschef i AGF, red.). Og på den måde er det en spiller, vi ved, kan gå ind og udfylde en vigtig rolle, siger Glen Riddersholm, der er glad for at være tilbage på træningsbanen.

- Ferie er godt, men når man har haft ferie i tre til fire dage, brænder man for at komme i gang igen. Jeg er privilegeret, for det arbejde jeg har, er også min passion. Det ånder og lever jeg for, så derfor er det rigtig dejligt at kunne se frem mod et nyt kalenderår, siger AGF-træneren. 

02:09

VIDEO: Se hele interviewet med Glen Riddersholm.

Luk video

Aarhusianerne tager den 29. januar på træningslejr i Portugal, inden det går løs i Superligaen på Ceres Park den 19. februar, hvor AaB kommer på besøg.

Men inden holdet kommer så langt venter der en stribe træningskampe i opstartsprogrammet.

Træningskampe

19.01.17 kl. 15.45: AGF - Aarhus Fremad (Idrætshøjskolen i Aarhus)
24.01.17 kl. 13.00: Vejle Boldklub - AGF (Vejle)
01.02.17 kl. 16.00: AGF - HNK Rijeka (Atlantic Cup, Portugal)
04.02.17 kl. 19.45: Debrecen - AGF (Atlantic Cup, Portugal)
06/07.17 Endnu ukendt tidspunkt: Placeringskamp (Atlantic Cup, Portugal)
12.02.17 kl. 13.00: AGF - Esbjerg (Ceres Park)