Ny aftale giver plads til forbedringer i busplanerne

Kommunen spare penge på den nye aftale med Midttrafik

Otte millioner, så meget står kommunen til at spare, efter de har landet en ny aftale med Midttrafik. Pengene skal anvendes til forbedringer i forhold til det trafikplanforslag, som byrådet skal tage stilling til. 

- Det er vigtigt, at vi lader pengene blive i den kollektive trafik, og at vi skaber forbedringer med dem. På den måde bliver det muligt at imødekomme flere af de ønsker og forslag, der er kommet fra borgerne under den offentlige høring, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, i en pressemeddelelse. 

Læs også Nu bliver det nemmere at komme frem på Oddervej

Og rådmanden har da også konkrete forslag til, hvilke buslinjer, der skal have glæde af de ekstra penge, der er fundet i forbindelse med den nye aftale.

- Jeg foreslår, at der skal ske forbedringer af buslinjer, der betjener områder, hvor der ikke kører letbane. Konkret vil jeg pege på linjerne 11, 18 og 24. Desuden lægger jeg op til forbedringer i kapaciteten på A-buslinjerne, hvor propfyldte busser i nogle tilfælde i dag må køre forbi kunderne i myldretiden, siger Kristian Würtz.