Ny aarhusiansk letbane kan give huspriserne et boost

Erfaringen viser, at huspriserne stiger, når der eksempelvis bygges ny motorvej i nærområdet

Den aarhusianske letbane, der åbner til maj, kan få boligpriserne til at stige.

Sådan lyder vurderingen fra flere aktører på boligmarkedet.  

- Åbningen af letbanen vil gøre det nemmere at komme fra A til B, og det gør det attraktivt at bo tæt på de nye stoppesteder, siger ejendomsmægler Bettina Møllerskov fra Danbolig Aarhus City i en pressemeddelelse.

Læs også Dårlige erfaringer fra Norge: 58 ulykker med letbanen

Iføge Bettina Møllerskov vil det med letbanen være nemmere at komme ind og ud af byen, og aarhusianerne kan hurtigere komme til sygehuset i Skejby, universitetet, andre uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Aarhus og omegn.

Åbningen af letbanen vil gøre det nemmere at komme fra A til B, og det gør det attraktivt at bo tæt på de nye stoppesteder.

Bettina Møllerskov, ejendomsmægler

- Alt det vil få en positiv betydning for boligpriserne i Aarhus og i det opland, der nu bliver bedre forbundet til byen, tilføjer hun. 

En opgørelse fra Boligsiden.dk giver hende ret.

Den viser, hvordan etablering af nye motorveje i 00'erne fik boligpriserne til at stige i østjyske byer som Skæring, Lystrup og Låsby, der alle ligger tæt på motorvejsafkørsler. 

01:04

VIDEO: Torben Damsgaard og hans søn vandt konkurrencen om at komme med på Aarhus Letbanes jomfrutur. Tag med i denne video.

Luk video