Nu vender de hjem

Udvisningsramt familie snart tilbage i Danmark

02:35

1 af 2

Den aarhusianske ingeniør Kenneth Iversen kan nu formentlig tage tilbage til Danmark med sin udvisningsramte familie

Kenneth Iversens kone, Yen Ngoc, blev i september sidste år udvist af Danmark, fordi hun med sit vietnamesiske statsborgerskab ikke kunne familiesammenføres med sin mand.

Familien fik afslag på familiesammenføring, fordi Kenneth Iversen ikke levede op til reglerne om selvforsørgelse, da han i en periode havde modtaget revalidering i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke.

Se: Borgmester: Lov skal laves om

Sagen vakte en del røre både i medierne og blandt politikerne i Folketinget.

Familien rejste dengang til Heidenheim i det sydlige Tyskland med deres fælles søn og Yen Ngocs datter for at opnå et såkaldt EU-opholdskort.

Den aarhusianske familie har nu modtaget opholdskortet. Det betyder, at de fire familiemedlemmer nu formentlig kan få lov til at opholde sig lovligt i Danmark.

- Jeg havde svært ved at tro på det til at starte på. Men det er nok efter alt det, der er sket i Danmark, siger Kenneth Iversen onsdag aften til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Tyskland skal redde familie

Nu skal familien så igen søge om opholdstilladelse i Danmark. Det skulle dog være en ren formalitet. Allerede nu har Kenneth Iversen udfyldt de fleste af papirerne.

- Man skal kunne bevise, at man reelt er flyttet til et andet EU-land, før man kan flytte tilbage igen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.