Nu starter billetsalget: Star Wars klar til gigant-lærred

Du skal være hurtig på tasterne, hvis du vil være blandt de første, der ser Star Wars i ny IMAX-biografsal i Aarhus

Sådan så det ud, da Københavns første IMAX-biografsal blev indviet sidste år. Foto: Cinemaxx

Foto: Robyn Beck - Scanpix

1 af 3

Det bliver jedi-riddere og stormtroopers, der kommer til at indvie Jyllands største filmlærred, når Cinemaxx i Aarhus i december indvier en helt ny biografsal med et enormt lærred og ekstra avanceret teknisk udstyr.

Den nye Star Wars-film ”Rogue One: A Star Wars Story” får premiere onsdag den 14. december. Allerede dagen før har Cinemaxx dog besluttet at tage den nye IMAX-biografsal i brug. Det sker med en kombineret åbningsfest og Star Wars-gallapremiere.

Det er netop offentliggjort, at billetsalget til den nye Star Wars-film begynder i dag, mandag, klokken 12. 

Læs også Aarhus får en IMAX-biografsal med Jyllands største lærred

Den nye IMAX-biografsal i Aarhus bliver den tredje af sin slags i Norden efter København og Stockholm. Det buede filmlærred på mere end 200 kvadratmeter bliver desuden Jyllands største.

Under gallapremieren bliver området omkring biografen og indkøbscentret Bruuns Galleri omdannet til en fjern, fjern galakse.

- Til åbningsfesten og gallapremieren kan du forvente personer klædt ud som stormtroopers og jedi-riddere fylde byen. Der vil komme skuespillere, musikere og andre kendte personligheder, og alle gæsterne kan glæde sig til at træde ind i et overvældende univers båret af et af IMAX' kendetegn – den blå farve, fortæller administrerende direktør i Cinemaxx Danmark, Kim Brochdorf, i en pressemeddelelse. 

Læs også Monster-kø til årets Star Wars-messe i Randers

Der vil også blive inviteret et større antal Star Wars-superfans, ligesom man kan vinde billetter til gallapremieren. Dagen efter gallapremieren kan biografgæsterne komme ind til de første almindelige forestillinger. Billetsalget åbner som sagt i dag, mandag.

Når en spillefilm vises i IMAX-format, bruges der to digitale projektorer frem for én, som er standarden i almindelige biografer. Derudover er der i en IMAX-sal særligt formulerede krav til sæder, hældning i salen, lydbeklædning og lignende, ligesom alle spillefilm, der vises i IMAX, skal gennem en særlig redigeringsproces, hvor billed- og lydside opgraderes gennem en særlig DMR-proces (Digital Media Remastering). 

01:47

VIDEO: Star Wars-fan havde brug for Kleenex efter premiere i Randers sidste år.

Luk video

- Det er kæmpe stort, at vi får gallapremieren på ”Rogue One” til Aarhus, og det kan kun lade sig gøre på grund af åbningen af IMAX. Vi er godt i gang med at ombygge sal 1, og snart ankommer lærredet og de mange andre tons udstyr fra Canada, siger Kim Brochdorf.

Den nye IMAX-biografsal i Aarhus har kostet et tocifret millionbeløb. På verdensplan findes der 1.102 IMAX-biografer fordelt på 69 lande. 

Når ”Rogue One” i løbet af januar tages af plakaten, vil den nye biograf i løbet af 2017 blandt andet vise “Fast & Furious 8”, ”Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales” og Christopher Nolans krigs-epos ”Dunkirk”.