Nu står tidligere ansatte frem

Kritikken hagler ned over forholdene på bostedet Kærvang i Ørsted

02:30

1 af 2

En stressende hverdag, hvor der ikke var tid til at bade, lave mad og vaske tøj for beboerne.

Det var de forhold, som medarbejderne på bostedet Kærvang i Ørsted på Djursland arbejdede under.

Sådan lyder udlægningen fra to tidligere ansatte, som i dag står frem i TV 2 | ØSTJYLLAND med deres kritik. Det sker efter, at en af beboerne mistede livet i forbindelse med noget tumult i sidste uge.

Se også: Mor: Martin blev svigtet

En situation, som ifølge pårørende er opstået, fordi personaleforholdene på stedet er blevet voldsomt forringet.

Gitte G. Christensen og Gerner Nielsen har begge arbejdet som omsorgsmedhjælpere på Kærvang og har derfor oplevet forholdene indefra.

Begge tegner de et billede af en institution med skiftende personale og alt for få hænder til at klare arbejdet.

- Jeg kunne da have ønsket mig, at der var noget mere personale - også for den enkelte beboers skyld. Det er kun for beboernes skyld, at jeg sidder her i dag. Det er kun for, at de kan få det bedre, siger Gitte G. Christensen om hendes bevæggrund for at fortælle sin historie.

Problemet med for få medarbejdere til for mange beboere betød i flere tilfælde, at beboerne skulle passe dem selv, mens de andre fik hjælp.

Gerner Jensen tøver ikke med at beskrive hverdagen på bostedet som 'kaos'.

Hvad betød det for beboerne?

- Det betød en stor angst og frustration, fordi de ikke har relationsforholdet. Det tager måneder at opbygge en relation til hver enkelt beboer, forklarer Gerner Jensen.

Du kan se, hvad formand for Voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune Lars Møller (S) siger til de tidligere ansattes kritik i tv-indslaget øverst i artiklen.