Nu smelter sneen!

Weekenden byder på solstrejf og plusgrader

Foto: Colourbox

I weekenden slipper østjyderne omsider for den bistre kulde, og i stedet varmer det op til tøvejr.

- Det bliver faktisk væsentligt mildere. Det er meget bemærkelsesværdigt, at temperaturen nu faktisk kommer over frysepunktet. Det er en helt ny situation, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

 Vi skal dog være tålmodige én dag endnu, før temperaturen ryger i plus, fastslår han

- Fredag vil temperaturen stige op til lige under frysepunktet - omkring minus tre og minus en grader, og så har vi et snevejr, som trækker op over landet fra sydøst, siger han.

Blæsten aftager samtidig og bliver let til frisk, og derfor vil fredag ikke føles ligeså kold som først på ugen. Efter en omgang nattefrost natten til lørdag, vil temperaturen stige til mellem en og fire graders varme i løbet af dagen.

Se: Varmen er på vej

Det sker i forbindelse med en front, der har regn, slud og måske også lidt sne med sig. Jørn Thomsen advarer om, at der godt kan opstå et mildt islag i den forbindelse.

- Man skal passe lidt på i overgangen fra det kolde vejr til det lidt mildere vejr, siger han.

Søndag fortsætter plusgraderne, og solen kommer også frem, lyder det fra Jørn Thomsen:

- Det bliver lyst i vejret, og jo længere vestpå man kommer, jo større er chancen for lidt solskin. Det er også fortsat tøvejr med en til fem graders varme.

Prognosen fremover viser stadig nogle dage med nattefrost, men det bliver mere mildt i dagtimerne. Og midt på ugen bliver det endnu mildere, varsler Jørn Thomsen.