Nu slipper Samsøs svin for den sidste færge-tur
Samsø har fået sit eget slagtehus, som gør dyrenes sidste rejse til fastlandet overflødig
Siden slagteriet på Samsø lukkede for 19 år siden, er øens dyr blev sejlet til fastlandet for at blive slagtet.
Det er ikke længere nødvendigt. Samsø har fået et nyt slagtehus, som fonde og lokale har skudt mere end en million kroner i.
Huset har været undervejs i to år og er indrettet i det gamle mejeri i Kolby.
Mai Worre er leder af slagtehuset. Hun forklarer, hvordan det har kunnet lade sig gøre at føre projektet ud i livet:
- Det er muligt herovre, fordi folk støtter og engagerer sig. De går ind både med penge, tid og kræfter. Der er mange kræfter, som har stået sammen for at få det op at stå.
Læs også
Susanne Mondrup Lind er formand for slagtehuset.
- Jeg synes ikke, det giver nogen mening at gå og passe dyr og sørge for, de har det godt, og så skulle have dem på en transport over vandet - og så slagte dem et helt andet sted, siger hun og uddyber:
- Det arbejde skal blive her på Samsø. Det giver mening hele vejen rundt.
Mai Worre ser flere arbejdspladser i slagtehuset på lidt længere sigt:
- Nu har vi allerede skaffet en slagter arbejde, og efterhånden som vi kommer op i drift, og der forhåbentlig kommer flere dyr, så tænker jeg da, at der hvert fald kan laves to arbejdspladser her.
Se indslaget om Samsøs nye slagtehus øverst i artiklen.