Nu skal der fut i Favrskov

Afsat milionbeløb til at bygge haller

Motion giver glade borgere, men hvis man skal dyrke motion, skal man også have et sted at gøre det.

I Favrskov Kommune har et enigt byråd netop valgt at afsætte 42 millioner kroner til at bygge tre idræthaller.

Hallerne skal opføres i Hammel, Hadsten og Søften.

- De tre nye haller understøtter Favrskov Kommunes vision om at være en attraktiv bosætningskommune og vores ambition om at være en sund kommune, hvor der er mulighed for at være en aktiv del af meningsfulde fællesskaber. Jeg er sikker på, at de tre nye haller vil være med til at udvikle idrætslivet, og at de kan blive et samlingspunkt for rigtig mange borgere, siger borgmester Nils Borring (S).

Baserer sig på frivillige

Ved at sætte penge af til nye halbyggerier udnytter byrådet den mulighed, som regeringen har givet kommunerne for at øge investeringerne i anlæg og på den måde sætte skub i lokale bygge- og anlægsprojekter.

Frivillige kræfter i Hadsten, Søften og Hammel har allerede investeret en del tid og penge i de nævnte halprojekter. Realiseringen af hallerne vil fortsat kræve et lokalt engagement.

- Aftalen baserer sig på, at de mange gode frivillige kræfter skal involvere sig lokalt i hallerne. Både i planlægningen, finansieringen og den efterfølgende drift. Det er simpelthen nødvendigt for at få det til at hænge sammen, forklarer Nils Borring.

Hallen i Hammel får et tilskud på 8 millioner kroner, mens hallerne i Hadsten og Søften tilføres 15 millioner kroner hver.