- Nu skal affaldet sorteres

Efter ti år prøver kommunen igen

07:24

1 af 2

Indtil nu er alt aarhusiansk affald bare havnet i samme skraldespand og blevet brændt. Men det skal være slut nu. Miljørådmanden vil lave en ny affaldsplan, hvor kommunens borgere skal sortere mere.

- Vi skal i højere grad sortere papir, pap, metal og plastik. For der ligger nogle ressourcer her, vi kan bruge til noget, siger miljørådmand i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Randers Kommune har borgerne længe haft flere skraldespande til de forskellige affaldstyper. Her er det sorterede affald ligefrem gået hen og blevet en god forretning. Det meste kan nemlig genanvendes.

Se: - Hvorfor må vi ikke sortere

- Tingene kan betale sig hjem. Vi har sat prisen ned hvert år med omkring 70 kroner pr. husstand siden 2011, siger sektionsleder på Affaldskontoret i Randers Kommune Jørgen Niemann Jensen.

Aarhus Kommune prøvede også at få borgerne til at sortere affaldet for ti år siden. Dengang gik det galt, men det må det ikke denne gang. Derfor er rådmanden optimistisk for fremtiden.

- Jeg gætter på, at vi allerede næste år kan begynde på papir og pap og så senere kan gå over til plastik og metal, siger Kristian Würtz.