Nu ryger skægget

Kampagne har fået skægget til at gro i en måned

02:03

1 af 2

I oktober var det brysterne, der blev støttet, og november var det så mændene og deres prostatas tur.

Kampagnen Movember har kørt hele november måned og har fået mænd fra hele landet til at lade skægget gro for at samle penge ind til prostata- og testikelkræft.

Nu er det så blevet 1. december, og så er det tid til at smide skægget. En af dem, som i dag barberede sit overskæg væk var Kim Bisgaard, som er leder af Godsbanen i Aarhus.

Han har sammen med en gruppe andre mænd dystet om at få det flotteste overskæg. Via hjemmesiden Movember.com har han samlet 200 kroner ind. Det vil han gøre igen næste år:

- Det er lidt sjovere, tror jeg, når man er en del af et hold, og der er den her dyst med at få samlet penge ind, som jeg ikke har været alt for skarp til.. Men jeg bryster mig af, at holdet til sammen har samlet over 5000 kroner ind, siger Kim Bisgaard, leder af Godsbanen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommer kræftforskning til gode

Kampagnen Movember har samlet 1,8 millioner kroner sammen. Det er sket via donationer på internettet.

Forskere og læger på Skejby Sygehus er blandt dem, der skal være med til at fordele de indsamlede penge. De vil finde en effektiv måde til at opdage og diagnosticere prostatakræft, inden det er for sent.

- Det, vi rigtig gerne vil, er, at vi på et tidligt tidspunkt vil kunne se, hvem er det, der bliver syg. Man skal operere 50 for at redde én mand.. hvordan skiller han sig ud på et tidligt tidspunkt, siger Michael Borre, professor ved Aarhus Universitetshospital, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I alt har mere end 12.000 danskere ladet overskægget gro i november måned for at indsamle penge mod prostata- og testikelkræft.

Prostatakræft er den hyppigste kræftform hos mænd. Cirka 2.000 mænd bliver hvert år diagnostiseret med prostatakræft.

Se et tv-indslag om årets movember-kampagne øverst i artiklen.