Nu kommer vinteren

Sne og frost i løbet af ugen

Vinteren er på vej. Ikke bare på kalenderen, men også i vejret.   

For ugen byder nemlig på et vejrskifte, efter et par dage hvor efterårsvejret holder ved, fortæller vagtchef ved DMI Thyge Rasmussen.

 - Ugens første par dage bliver forholdsvist milde.Temperaturerne lægger sig omkring syv til otte grader, når det er varmest, fortæller han.

Mandag og tirsdag bliver ret skyede med en vind, der falder til ro efter en blæsende mandag morgen.

Vinteren kommer onsdag

Onsdag bliver skilledag i den kommende vejruge. For her begynder vinden at blive frisk fra en nordlig og nordøstlig retning - og med vinden kommer kulden.

- Det vil føles ret koldt, fastslår vagtchefen.

I første omgang giver vejrskiftet en omgang frost - især i Jylland - natten til torsdag, og der kommer også byger med slud til de nordlige dele af landet i første omgang.

- Når vi når frem til torsdag er bygerne både med slud og sne. Om dagen vil det kun være nogle få plusgrader og ned til tre til fire graders frost om natten, siger Thyge Rasmussen.

Sne og minus ti grader

- Når vi når frem til fredag, viser vores prognoser, at det bliver mere vedvarende snevejr, hvor sneen formentlig vil lægge sig. Især på Sjælland og Lolland-Falster, siger han.

Når kalenderen lørdag viser 1. december, er det ikke kun datoen, der viser vinter. For kulden bider sig fast, mens vinden tager af. Natten til lørdag vil termometeret vise mellem seks og syv graders frost, og i weekenden kan temperaturen ryge helt ned omkring 10 minusgrader.

- Det går hen og bliver rigtig vinter her sidst på ugen,fortæller Thyge Rasmussen.

Og det kolde vejr ser ikke ud til at forsvinde lige med det samme.

- Tegnene peger på, at det milde vejr ikke kommer tilbage lige med det samme. Det er nok på længere sigt, lyder det fra vagtchefen.