Nu kommer stormen

Prognose holder - vi skal blive hjemme

Vi skal forberede os på et voldsomt blæsevejr og vindstød op til orkanstyrke, når stormen Bodil rammer senere i dag. Og vi skal blive hjemme.

LÆS OGSÅ: Værre end oktober-storm

Det siger vagthavende meteorolog Bill Vejdegren, DMI, efter nye prognoser onsdag aften, der fortsat advarer om voldsom storm i Østjylland og resten af landet.

ADVARSLER SKAL TAGES ALVORLIGT

- Vi skal tage varslerne alvorligt, selv om vi alle håber på, at det ikke bliver alt for voldsomt, siger han.

Omkring middag torsdag rammer stormen den jyske vestkyst, og i løbet af eftermiddagen og aftenen bevæger den sig østpå og rammer Fyn, Sjælland og Bornholm.

LÆS OGSÅ: Storm gør skoven livsfarlige

- Vi vil få storm mange steder i hele landet med kraftige vindstød op til orkanstyrke, siger Bill Vejdegren.

SNE OG SLUD FØLGER EFTER

Vindstødene kan nå op til 140 kilometer i timen. Orkanskalaen begynder ved vindstød på 120 kilometer i timen. Især i løbet af aftenen vil der komme voldsomme vindstød.

- Vinden vil holde i lang tid. Først i løbet af fredag formiddag aftager blæsten lidt, og dagen vil stadig være meget blæsende med hård vind til hård kuling, siger meteorologen.

LÆS OGSÅ: Mildt vejr og storm

DMI forventer op til 10 millimeters nedbør, og regnen kommer allerede torsdag formiddag til vestkysten, hvorefter den hurtigt breder sig ind over resten af landet. I Jylland klarer det op i løbet af eftermiddagen og herefter i resten af landet.

- Men på bagsiden af fronten er der sne og slud, og det når os i løbet af fredagen, siger Bill Vejdegren.

AFLYSTE FÆRGER OG FÆRRE TOG

Både Mols-Linien og Bornholmerfærgen har aflyst afgange torsdag, mens togene kører efter særlig køreplan.

LÆS OGSÅ: Arriva aflyser tog

Regionaltogene kører en gang i timen fra klokken ni torsdag morgen i Jylland og på Fyn, på Sjælland fra klokken tolv. Enkelte bliver erstattet af busser. Intercitytogene vil køre normalt.

BROER TRUET AF LUKNING

Storebæltsbroen råder bilister til at være forsigtige og til at køre så tidligt torsdag eftermiddag som muligt.

Ved vindstyrker over 25 meter i sekundet lukker både Storebæltsbroen og Øresundsbroen. DMI forventer, at vindstødene når op på 23 til 28 meter i sekundet.

LÆS OGSÅ: Gør klar til storm