Nu kommer der bedre forhold for brugerne af Gudenåen

Skilte ved samtlige broer over den lange å skal hjælpe de forbipasserende

Foto: Colourbox

Foto: Kirsten Marie Andersen‎

1 af 4

Nu bliver det lettere at orientere sig langs Gudenåen, når du befinder dig på vandsiden. I et samarbejde mellem de syv kommunerne ved åen bliver der sat skilte op på alle broer med nyttig information.

Her vil sejlene, svømmende og alle andre kunne se, hvor langt der er til næste sted, hvor kanoen kan trækkes i land, hvor langt der er til næste store by og meget andet.

02:02

Ved Gudenåen vil du i den kommende tid helt sikkert falde over parringslystne tudser. 

Luk video

- Jeg er helt sikker på, at de nye skilte kommer til at gøre en stor forskel for dem, der sejler på Gudenåen. Vi har ofte hørt, at det er svært at orientere sig, når man er på åen – det bliver lettere nu, borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde (S), i en pressemeddelelse.

Det er et stort løft af Gudenåen som vandvej, der understøtter det, vi i de syv Gudenåkommuner er blevet enige om.

Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers Kommune

Der er allerede sat gang i skilteopsætningen rundt om i de syv kommuner - Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers - og langt de fleste ventes at være på plads inden 1. april.

- Det er et stort løft af Gudenåen som vandvej, der understøtter det, vi i de syv Gudenåkommuner er blevet enige om – nemlig at samarbejde om at gøre Gudenåens oplevelser mere tilgængelige og lettere at finde for brugerne, lyder det fra en anden af samarbejdets borgmestre, Claus Omann Jensen (V) fra Randers.

Læs også 52 mio. kr. fra EU til at løse klima-udfordringer

Der sættes skilte på ca. 50 broer over Gudenåens hovedløb. Ved fredede broer sættes skiltene på land. Hertil kommer skilte ved overbæringssteder.

Ud over bro-skilte kommer der skilte til alle offentlige teltpladser, samt hvor Salten Å og Nørreåen løber ud i Gudenåen.