Nu kan hun igen få kontanthjælp

Fortsætter sultestrejke foran jobcenter

02:48

1 af 2

Arbejdsløse Irene Justenborg er igen berettiget til kontanthjælp, efter at hun i tre måneder har klaret sig helt uden indtægt.

Efter at hun udvandrede fra et møde med en sagsbehandler, trak Skanderborg Kommune i marts måned kontanthjælpen væk. Kommunen mente ikke, at hun stod til rådighed for arbejdsmarkedet og var derfor ikke berettiget til støtte.

Irene Justenborg udvandrede fra mødet, fordi hun var utilfreds med den sagsbehandler, der var til stede.

I protest mod kommunens beslutning om at fjerne dagpengene er Irene Justenborg nu begyndt at sultestrejke foran jobcentret i Hørning.

Se: Du kan bo hos mig, Irene

- Jeg er desperat. Jeg kan jo ikke miste mere, end jeg allerede har gjort nu. Så kan jeg lige så godt sidde her og håbe på en lille smule retfærdighed, sagde hun tidligere i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter et møde med beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen er Irene Justenborg igen blevet tilkendt kontanthjælp. Hun skal samtidig begynde i et nyt jobafklaringsforløb.

Trods udsigten til kontanthjælp fortsætter den 39-årige kvinde sin sultestrejke foran jobcentret.

- Jeg vil have nogle rigtige svar på, hvorfor de behandler folk på den her måde. Det er så nemt for dem at sige "pis af med dig".

Skanderborg Kommune vil ikke udtale sig om den konkrete sag. Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen understreger dog, at kommunen ikke fjerner kontanthjælpen fra personer, der samarbejder.

- Generelt lukker vi ikke for nogen borgeres kontanthjælp, hvis man spiller sammen med os. Forstået på den måde at man stiller sig til rådighed og sammen med os gør en indsats for at blive selvforsørgende.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.