Nu er reglerne ens for alle

Lovforslag ensarter regler for parkering

Tidligere har parkeringsreglerne i Østjylland varieret fra kommune til kommune, men i dag træder et nyt lovforslag i kraft, som skal sikre mere overskuelighed for bilisterne.

Lovforslaget indebærer, at reglerne for parkering bliver ens i alle de danske kommuner.

De nye parkeringsregler vedrører blandt andet taksterne for afgifter og gør det nu muligt for bilister, at få pålagt op mod tre parkeringsafgifter i løbet af et døgn. Før hen har man kun måtte pålægge en bil én afgift i døgnet.

Taksterne for at parkere ulovligt på en handicapparkeringsåplads og for at parkere foran en ind- eller udkørsel stiger fra 510 kroner til 1.020 kroner.

Fra i dag er det også slut med at parkere delvist på fortovet i byzonerne, bortset fra, hvis der ikke er skiltet med andet. Det har indtil i dag været tilladt i en tredjedel af landets kommuner.

Hos FDM glæder man sig over, at der bliver ryddet op i parkeringsrodet:

- Forskellige parkeringsregler på hver sin side af en kommunegrænse er noget rod. Derfor er vi i FDM tilfredse med, at de nu vil blive gjort ens landet over. Det har vi efterlyst længe. Vi har dog en forventning om, at man i de enkelte kommuner oplyser om de nye regler. Ikke mindst i de 38 kommuner, hvor det hidtil har været tilladt at parkere delvist på fortovet, siger leder af FDMs juridiske rådgivning Per Alkestrup i en pressemeddelelse.

Udenfor byskiltene er derimod tilladt at parkere delvist på fortovet med et køretøj med en totalvægt op til 3.500 kilo.

De enkelte kommuner kan dog ifølge FDM fortsat lave lokale lempelser af reglerne og kan fastsætte andre regler for for eksempel standsning og parkering med trailer.