Nu er livredderne på plads

Fire østjyske strande bemandes

Mandag tager TrygFondens kystlivreddere hul på en ny badesæson, og de bemander fire strande i Østjylland - se hvilke under artiklen.

Cirka 200 specialuddannede kystlivreddere fordelt ved 36 livreddertårne på strande og havnebade landet over står hver dag i tidsrummet 11 til 19 klar til at hjælpe uheldige badegæster. Og der er brug for dem.

Sidste år gennemførte livredderne 49.644 indsatser, hvilket blandt andet dækker over forebyggende snakke med strandgæster, førstehjælp ved snitsår og behandling af bistik. I 26 af indsatserne blev personer vurderet til at være i livsfare.

For når solen skinner, får livredderne travlt. Det siger Rene Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

- Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i store dele af badesæsonen, og der var mange mennesker på strandene. Det høje aktivitetsniveau hos livredderne er et udtryk for, at livredderne gør en forskel ude på strandene, siger han.

Se: Må små børn heller ikke bade?

Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden, opfordrer strandgæster til at vælge en strand med livreddere, når de søger ud mod kysten. Han giver også andre råd.

- Man skal aldrig bade alene. Alle - også dygtige svømmere - kan komme i problemer med svære strømforhold eller et ildebefindende, og så kan hjælpen pludselig være langt væk, siger han.

Baderådet gælder især børn.

- Det kan ikke siges ofte nok - forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden, siger Erik Bech.

Livreddernes badesæson slutter 16. august.

TrygFondens kystlivreddere er fra i dag, mandag, på plads på disse fire østjyske strande:

- Grenaa Sydstrand

- Den Permanente i Aarhus

- Saksild Strand ved Odder

- Moesgård Strand syd for Aarhus