Sidste chance for at komme på glatis i Aarhus

Søndag holder skøjtebanen ved Musikhuset i Aarhus åbent for sidste gang i denne omgang

Rekordmange har besøgt skøjtebanen i Aarhus denne vinter, og skal du nå at være en del af de besøgende, er det med at finde skøjterne frem. For søndag aften kl. 18 lukker banen ved Musikhuset ned.

For 14 dage siden overgik besøgstallet på banen sidste års tal, så man kan roligt sige, at det har været populært at snøre skøjterne i Aarhus denne vinter.

Læs også Jubiii - skøjtebanen i Aarhus åbnede lørdag

Over 40.000 har gæstet banen, og mere end 13.000 par skøjter er blevet lejet ud. Det vurderes, at tre gange så mange besøger banen med egne skøjter.

- På de store dage har jeg på flere tidspunkter talt 650-700 personer omkring banen samtidig med, at vi har haft udlejet alle 200 par skøjter. Og flere dage har alle vores skøjter været udlejet mere end tre gange pr. dag. Så der er ingen tvivl om, at skøjtebanen er et populært og attraktivt sted, har Johnny Jørgensen, der er afdelingsleder for Drift og Teknik i Aarhus Kommunes Idrætscentre, tidligere fortalt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Især i skolernes vinterferie i uge 7 var skøjtebanen eftertragtet. Her havde Aarhus Kommune også gjort ekstra ud af at give de besøgende en oplevelse.

01:44

VIDEO: I Randers fik en gruppe flygtninge muligheden for at stå på skøjter for første gang. 

Luk video

Skøjtebanen fik besøg af fem såkaldte "pingviner", som børnene kunne støtte sig til, når de skulle ud på de første forsigtige skridt på isen.

I løbet af ugen var der også forskelligt musik at skøjte til, og vinterferien blev rundet af med "Skøjtesymfoni" om søndagen, hvor toner fra Aarhus Symfoniorkester lød udover banen.