Nu er det endegyldigt slut: Her er planerne for 'Kærseren'

60 boliger skyder formentlig i løbet af 2018 op på grunden i Randers, der gennem mange år har huset et svømmebad

Det ikoniske Kærsmindebadet i Randers - i folkemunde kaldet 'Kærseren' - skal rives ned.

Snart vedtager byrådet en ny lokalplan for grunden, så der kan bygges 60 boliger, og allerede i løbet af foråret ventes det, at bygningerne fjernes.

Lokalpolitikerne skal på byrådsmødet den 27. marts godkende planerne, og det virker meget usandsynligt, at der nogensinde kommer vand i bassinerne igen.

Læs også På vippen blev drenge til mænd: Alle skulle en tur i 'Kærseren'

- Jeg kan ikke forestille mig, at nogen synes, at det er en dårlig idé det her. Kærsmindebadet er passé, bassinerne er i for dårlig stand, og på det seneste har unge mennesker så også raseret området, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Processen skal speedes op

Netop fordi at der er blevet udøvet hærværk mod både bassiner og bygningerne, håber DF’eren, at processen med at få ryddet grunden kan speedes op.  

- Vi skal i gang så hurtigt som muligt. Hvis vi skal have mulige købere til at melde sig på banen, hjælper det ikke noget, at det ligner en ruin, lyder det fra Frank Nørgaard, der dog allerede har hørt om interesse fra bygherrer.

Læs også Kærsmindebadet rives ned og laves til boliger

I umiddelbart nærhed af det gamle svømmebad ligger et større antal kolonihaver, som har været heftig debatteret i forbindelse med planerne om at rydde området.

- Nu er vi nået til enighed med primært de pensionister, der bruger haverne om en ny placering i nærheden, så de bliver også fjernet. Kærsmindeparken, som ligger i den anden ende af området, bevares dog, så den fortsat kan være et samlingssted for beboerne, siger politikeren.

Læs også Havnebade er populære: Flere nye på vej i Østjylland

Kommunen vil sandsynligvis få cirka syv millioner kroner i kassen, når regningen for fjernelse af badet er betalt, haverne er flyttet og alle grundene på arealet er solgt.