Nu er bygningen sikret

Glasplade faldt ned fra tagterrasse

For tre uger siden styrtede en 100 kilo tung glasplade ned fra en tagterrasse fra 8. etage på Marina House på Aarhus Havn.

Bygningen blev mandag den 16. juni spærret af, og beboerne evakueret efter ulykken, da man frygtede, at flere glasplader kunne falde ned. Nu kan beboerne atter bruge altaner og tagterrasse igen.

Efterfølgende fandt man endnu en glasplade, som var i fare for at styrte til jorden.

Siden har undersøgelser af Marina House-facaden konkluderet, at det er projektering- og udførelsesfejl, der er skyld i ulykken, hvor ingen personer kom til skade.

Se: Sjusk og fejl årsag til ulykke

I de seneste uger har håndværkere arbejdet på at sikre bygningen. Det arbejde er nu færdigt og beboerne kan atter færdes frit på udearealerne.

- Beboerne har fået besked på, at de atter må bruge altanerne og tagterrassen, siger Henning Norup.

Bygningen er opført af Sjælsø Gruppen og ejes i dag af et selskab bestående af private investorer med direktør Henning Norup i spidsen.

Han har tidligere fortalt, at der formentlig vil vente beboerne en form for erstatning, da de ikke har kunnet bruge bygningen optimalt.

- Det skal vi have taget stilling til. Vi har været nødt til at vide, hvor længe arbejdet med at udbedre skaderne stod på, så vi kan tilpasse kompensationen efter det, siger Henning Norup.

Afspærringen omkring Marina House på havnen i Aarhus blev fjernet i onsdags.