Nu danser de i klasselokalet

Ny hjemmesider inspirerer lærere og elever

02:30

1 af 2

På den østjysk funderede hjemmeside Dansetid.dk kan enhver lærer nu gå ind og finde dansevideoer, som kan bruges direkte som motion i klasselokalerne.

Her kan alt fra dansklærere til matematiklærere nemlig finde korte dansevideoer og inspirerende danseopgaver, der udfordrer skolebørnene fysisk.

- Det, jeg hører, når jeg taler med mange af lærerne, er, at de føler sig enormt udfordrede, når de skal finde på de forskellige bevægelsesmåder, siger dansekonsulent Ulla Gad fra Dansehallerne Aarhus, der har stået for udvikleing af hjemmesiden.

Skolereformen har betydet, at der er kommet bevægelse på skemaet for eleverne. 45 minutter hver dag er kravet. Selv for den mest opfindsomme lærer kan det være svært at finde på noget nyt hver eneste dag.

- Vi kan ikke alle sammen gå ned i hallen, som vi gerne ville, så man må lige tænke lidt anderledes, og det synes jeg , at det her giver rigtig god mulighed for, siger folkeskolelærer Kirstine Hager, der bruger videoerne i sin 5. klasse på Lisbjergskolen.

Dansetid! er udviklet af Dansehallerne i Aarhus i tæt samarbejde med dansere, børn, pædagoger og lærere. Musikdelen er blevet til i samarbejde med ROSA - Dansk Rock Samråd.