Nu bliver Bispetorvet grønnere

På Bispetorvet i hjertet af Aarhus afløses en byggeplads af træer og scene

70 træer og en scene erstatter byggepladsen på Bispetorvet i hjørnet nærmest Aarhus Teater.

Siden 2014 har byggepladsen været brugt i forbindelse med renoveringen af Rømerhus på Sankt Clemens Torv, men nu fjernes den. 

Dermed kan Aarhus Kommune tage hul på sidste fase af arbejdet med at forvandle Bispetorvet til et grønt byrum. Arbejdet begynder i næste uge og afsluttes inden årets udgang. 

Læs også Strøgets stressede træer må lade livet

Træer og siddepladser erstattede allerede sidste år parkeringspladserne på den resterende del af Bispetorvet, og med de sidste ændringer vil torvet fremstå gennemført og grønt i kulturhovedstadsåret.

- Vi har skabt et grønt byrum med plads til både afslapning, arrangementer og kreativ udfoldelse. Aarhusianerne har allerede taget torvet til sig, men potentialet bliver endnu større med disse forbedringer. Det vil folk også opleve, når torvet står helt færdig til jul, siger Camilla Fabricius (S), fungerende rådmand for teknik og miljø, i en pressemeddelelse.

Den nye og cirka 50 kvadratmeter store scene, der stilles op, bliver åben for alle. Når Bispetorvet står færdigt, kan interesserede booke scenen via bookingportalen www.brugaarhus.dk.

  Foto: Google Maps