Nu begynder byggeriet til nyt gymnasium

Mandag er der første spadestik til udvidelsen af Aarhus Handelsgymnasium i Viby, der bliver omdannet til et supergymnasium

01:39

Foto: Google Street View

1 af 2

Gravemaskinerne går i morgen i gang med at skabe et nyt supergymnasium i Aarhus. Det er en udvidelse af Aarhus Handelsgymnasium i Viby, der sættes i værk. Den skal gøre plads til 15 nye klasseværelser og nye moderne faciliteter for eleverne.

Gymnasiets nuværende bygninger bliver udvidet betragteligt, så et nyt auditorium og bedre kantinefaciliteter skyder op. Når byggeriet står færdigt i begyndelsen af 2017, kan Aarhus Handelsgymnasium Viby rumme cirka 1100 elever.

- Vi glæder os til at komme i gang. Det er altid spændende at bygge ud, og planerne har været undervejs i et stykke tid, siger direktør på Aarhus Business College, Gitte Nørgaard, til tv2oj.dk.

Supergymnasier giver muligheder

Med udvidelsen bliver Aarhus Handelsgymnasium Viby og Aarhus Handelsgymnasium Risskov de to største gymnasier i Aarhus.

- Vi lukkede i sommers et mindre gymnasium på Viborgvej for at samle eleverne på to såkaldte supergymnasier. Det er vores erfaring, at det giver mange nye muligheder, forklarer Gitte Nørgaard.

Hun frygter da heller ikke, at supergymnasierne bliver for store og uden nærvær.

- Eleverne har stadig deres årgang og klasse i et tæt miljø. Nu bliver der bare mulighed for flere aktiviteter for alle årgange, fortæller direktøren.

Det officielle første spadestik er kl. 13 på Viemosevej 1 i Viby.

Du kan se et interview med direktør Gitte Nørgaard omkring forventningerne til byggeriet i videoen øverst i artiklen.