Northside: Vi er klar til regnvejret

Der venter gæsterne på Northside en våd start på festivalen fredag - lørdag bliver til gengæld solrig

02:52

I morgen, fredag, går det løs i Ådalen i Aarhus til dette års udgave af musikfestivalen Northside, men når festivalgæsterne står og skråler med til Tina Dickow og Frank Ocean fredag aften, kan det blive en særdeles våd omgang.

Vejrguderne ser nemlig ikke ud til at være med festivalen hvad angår vejret fredag. Her lyder prognoserne på regn, regn og atter regn i Østjylland.

Læs også Sangskriver spiller yderst intim koncert på Northside

Men hos Northside er de forberedt på, at det kan blive en våd fredag på festivalen.

- Vi har forberedt os på samme måde, som vi altid gør. Det vil sige, at vi har maskiner, der kan pumpe vand væk, vi har noget flis, vi kan lægge ud, og der er køreveje og forskellige andre ting, som kan sikre, at vi kan få mad og drikke ud i boderne, siger John Fogde, talsmand for Northside.

Han fortsætter:

- Og så er der masser af steder rundt om på festivalpladsen, hvor der er noget overdækning, men det ville vi have haft alligevel, for hvad hvis der havde været meget sol, så havde det også været rart at kunne komme ind i skyggen. Så der er ikke så meget mere, man kan gøre, men det er klart, at vi håber, at vejrudsigten for fredag lige bliver lidt mere fornuftig, og ellers bliver det nok noget med, at vi sender en besked ud i morgen, hvor vi opfordrer folk til at tage tøj med til vejret, og så er der desværre ikke så meget mere, vi kan gøre ved det.

01:05

VIDEO: Se vejrudsigten for de kommende dage.

Luk video

Ifølge prognoserne er der ikke udsigt til tordenvejr, men til gengæld er der risiko for, at der enkelte steder i Østjylland kan komme skybrud.

- I de vejrmeldinger, jeg har set, er der heldigvis ikke nogen varsling om torden, men der er selvfølgelig et helt lavpraktisk sikkerhedsreglement for, hvordan man skal forholde sig, hvis der kommer uvejr og torden, og der er nogle regler for, hvilke forholdsregler man skal sætte gang i. Vi skal vurdere, om det bliver farligt, og hvis det bliver farligt vejr, vil der i værste fald blive igangsat en evakuering, siger John Fogde, der naturligvis ikke er begejstret for de våde fredags-prognoser.

Læs også Northside vil droppe diesel om få år

- Det er klart, at regnvejr ikke ligefrem er en positiv ting for hverken os eller gæsterne, siger han.

Talsmanden og festivalgæsterne kan dog glæde sig over, at lørdagen ser ud til at byde på tørvejr, solskin og temperaturer på op til 20 grader, mens søndagen også bliver lun - dog med risiko for regnvejr sidst på dagen.

Udover Tina Dickow og Frank Ocean kan festivalgæsterne i år se frem til blandt andet at høre The Prodigy, Sort Sol, Thomas Helmig, Radiohead og James Blake.

Du kan se interviewet med John Fogde i videoen øverst på siden.