Northside udsolgt om fredagen: Det går historisk godt

Det er ikke kun Smukfest, der kan sælge billetter. Også Northside har gang i et historisk billetsalg

Foto: Privatfoto

Foto: Morten Rygaard

Foto: NorthSide Festival

1 af 4

2017 bliver et godt år for de store østjyske festivaler.

Det tyder alt i hvert fald på, efter at Smukfest først solgte alle deres partoutbilletter til 2017-udgaven på fem timer, og nu har Northside så udsolgt deres fredagsbilletter, den dag hvor Frank Ocean spiller.

Det betyder, at både fredag og søndag (hvor Radiohead spiller) er udsolgt. Der er dog stadig partoutbilletter at få, men de forsvinder med rekordfart, fortæller talsmand John Fogde fra Northside.

- Det går historisk godt. Hvis vi kigger på det bedste år, vi har haft - det var 2014. Der meldte vi udsolgt en måned før festivalen. Vi ligger pt. tre måneder over det tempo. Det vil sige, at hvis vi holder tempoet, bliver der udsolgt til Northside i februar, siger John Fogde til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Northside klar med nyt hovednavn: Frank Ocean til Aarhus

Når han kigger rundt på festival- og koncertlandskabet i Danmark, er det tydeligt, at 2017 bliver et specielt år.  

- Det, der er sjovt, er, at jeg kiggede på koncertåret 2016 og tænkte, at det ikke kunne blive vildere, og så virker det alligevel som om, at der bliver skruet op for blusset. Alle har tur i den – ikke kun festivaler, men også det generelle koncertmarked, siger John Fogde.

Hos Northside har det specielt været bookingerne af Frank Ocean og Radiohead, der har drevet billetsalget. Ifølge en undersøgelse som Epinion foretog for Northside er netop de to navne de mest ønskede til 2017-udgaven af Northside. 

Læs også Billetter revet væk til Radioheads Northside-koncert

- Vi har selvfølgelig et etableret brand, men der er ingen tvivl om, at de her to navne, der er unikke på et dansk koncertmarked, de flytter rigtig mange billetter. Men der kommer også masser af andre gode navne endnu, siger John Fogde.

Der mangler stadig at blive offentliggjort mere end 30 kunstnere til plakaten på Northside 2017. 

01:09

VIDEO: Man kunne ikke betale med kontanter på dette års Northside. Talsmand John Fogde forklarer, hvordan det gik. 

Luk video