Northside-talsmand: Der tales for meget under koncerter

Under lørdagens koncert med islandske Sigur Rós blev der talt for meget mener en anmelder. Northside-talsmand mener også, der er meget snak.

01:26

Kan publikums snak ødelægge en koncertoplevelse?

Det mener anmelderen Niki Ranch Nielsen fra Aarhus Stiftstidende, der lod de talende og råbende festivalgæster trække ned på antallet af stjerner til det islandske post-rock band Sigur Rós.

Med fire stjerner skriver anmelderen, at Northside-gæsterne og Sigur Rós aldrig var noget godt match.

- Det skyldtes udelukkende publikum, der på pinlig vis ødelagde en ellers fuldstændig magisk oplevelse for sig selv, skriver Niki Ranch Nielsen, der oplevede at koncerten druknede i fuldemandssnak og ”FISSE-råb”.

 

http://gaffa.dk/anmeldelse/107969/islandsk-vulkan-i-udbrud/ 

Deler vandene

Bandet fik seks stjerner af seks mulige af Gaffas anmelder.

-Det hele gik op i en højere enhed, imens skyerne trak sig sammen over festivalpladsen, og det elektriske nordlys lod sig gjalde fra de tre musikere, skriver Gaffas Simon Nielsen

Hos Ekstra Bladet var der kun tre stjerner at hente og en meget billedlig sammenligning.

- At få hønsegården til at koncentrere sig om islandsk hvalsang fra Reykjaviks sarte sjæle var sværere end at harpunere en kaskelot med en tandstik, skriver Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo.
 

Hos Northside har man noteret sig anmeldelserne, men mener ikke, at snakken under koncerten lørdag aften var ud over det sædvanlige.

- Min overordnede fornemmelse er, at der ikke er mere snak til koncerterne på Northside, end der er på de øvrige danske festivaler og på de øvrige spillesteder, siger John Fogde.

Der er meget snak

Men talsmanden mener dog personligt, at der både i Danmark og i udlandet bliver talt meget under koncerter.

- Det ville være fint, hvis folk ville vise lidt mere respekt. Både for musikerne og for de fans, der er mødt op for at høre musikken, siger John Fogde.

Talsmanden mener, at bandet Sigur Rós havde fortjent at være en af de to store scener, og ikke på den mindre P6 Beat scene.

- Så ville vi få rigtig mange klager. Det er kæmpestort navn, siger John Fogde til tv2oj.dk

Sigur Rós

Islandske Sigur Rós fik i 2001 deres internationale gennembrud. Forsangeren Jonsí kendetegner musikken med sin falset sang. Han spiller også på sin el-guitar med en violin bue – hvilket resulterer i støjende solo’er. Musikken beskrives dog ofte som drømmende.