NorthSide bliver i Ådalen

Har forlænget lejeaftale med to år

Foto: NorthSide

Om få dage begynder NorthSide Festival i Aarhus, når musikken fra på fredag brager ud af højtalerne i Ådalen weekenden over.

Og det vil den gøre frem til 2017 - som minimum.

Den store aarhusianske festival har forlænget lejeaftalen med Aarhus Kommune, så NorthSide kan blive i Ådalen midt i Aarhus frem til 2017.

Den gamle aftale løb til 2015.

- Det er fantastisk for os. Vi har investeret meget i pladsen, og i år skal vi indvie et nyt område og en ny scene (P6 Beat stage, red). Så det er dejligt, at vores investeringer kommer os til gavn i flere år, siger John Fogde, der er talsmand for NorthSide.

Han har svært ved at forestille sig, hvis NorthSide for eksempel skulle ligge udenfor byen.

Se: NorthSide - nu mere end musik

- Det er en stor del af vores identitet, at vi er en bynær festival, siger John Fogde.

Han understreger, at det ikke er sikkert, at festivalen til 2017 skal finde en ny placering, men at det blot handler om, at aftalen igen skal forhandles til den tid.

- Det er så langt frem i tiden, som vi kan overskue, men vi har på ingen måde et ønske om at komme væk fra Ådalen, siger John Foged.

Festivalen har i år udvidet arealet med 10.000 m2, og på den måde blandt andet gjort plads til P6 Beat-scenen, ligesom John Foged garanterer en masse ny underholdning rundt omkring på pladsen.

Det forventes, at der alt i alt kommer 35.000 personer forbi Ådalen til dette års NorthSide.

Her kan de blandt andet høre Arcade Fire, Lana Del Rey, Queens of the Stone Age og mange andre.

NorthSide finder sted i Ådalen i Aarhus fra den 13-15. juni.