Northside bliver en teknologisk legeplads

Under weekendens Northside festival bliver der rig mulighed for at lege med teknologien

Fredag er det igen festival-tid i Aarhus. Da valfarter tusindvis af mennesker til NorthSide Festival for at høre så forskellige navne som Lukas Graham, Iggy pop, Beck og Duran Duran. Men festivallen byder også på meget andet end musik og bliver i år en slags legeplads for helt ny teknologi.

Festivalpladsen bliver blandt andet overvåget af en drone, så man kan følge med via livestream og på storskærme.

Og for første gang nogensinde bliver festivalen fri for kontanter. Man kan i løbet af weekenden kun bruge betalingskort. Det sker, fordi man vil undgå køer til øl- og madboderne på pladsen.

- Og hvis du er sådan en person, der ikke er udstyret med det, så har vi sådan nogle serviceboder, hvor du kan få overført penge til et midlertidigt betalingskort, siger John Fogde, talsmand for Northside.

Leg med smartphone

Udover dankortet er det også en god ide at medbringe en smartphone. Med den kan man scanne stederne rundt om på festivalen. På den måde kan man få adgang til informationer, videoer og forskellige konkurrencer. Bag den ide står firmaet Worth Keeping fra Kolind.

- 4D scan binder den fysiske virkelighed sammen her på pladsen med den digitale verden, fortæller Anne Sten, der er degsigner og udvikler i Worth Keeping.

Hvis man har travlt med at bruge mobiltelefonen, så man ikke får tid til at filme hinanden, så er der også hjælp at hente hos Aarhus-firmaet KIGOP. De går rundt og indfanger stemningen ved hjælp af et 360 graders kamera.

- Med et konventionelt kamera optager du i én retning, og fanger en del af scenen. Med 360 grader der fanger vi ligesom alt i blinde vinkler, siger Anders Jepsen, stifter i KIGOP. 

Breaking
corona test podning

Styrelse: Flere skal selvisoleres og testes efter tæt kontakt til smittet

Vangdalen Randers

Stribevis af småbrande: Beboere frygter det går galt

politibil

Fem er anholdt i større sag om bedrageri og hvidvask

parkeringsbøde parkeringsafgift p-bøde p-afgift parkering

Kommune vil sprede handlen: Undgå trængsel og larm og få gratis parkering

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære

Mesballe Forsamlingshus lider under forsamlingforbuddet

play Forsamlingshuse i forfald: Ordrebøger er halvtomme