Northside bag ny cafe for unge hjemløse

Den århusianske musikfestival har rejst 250.000 kroner via velgørenhed

Foto: Morten Rygaard

Tidligere på året indsamlede musikfestivalen Northside 250.000 kroner ved golfturneringen Northside Charity Challenge, og nu har festivalen besluttet, hvad pengene skal gå til.

- Vi har i en årrække investeret i hjemløse, og i den forbindelse kom vi i kontakt med Foreningen Mølleparkens Subkulturer. De har set på hjemløse i Aarhus og konstateret, at der er et skel mellem unge og gamle, og at der var et udtalt behov for unge hjemløse. Og det projekt vil vi gerne bakke op om, siger John Fogde, der er talsmand for Northside, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Northside: Nær ved et ton mad til udsatte

Foreningen Mølleparkens Subkulturer er stiftet med det formål at åbne en selvdrivende café nær Mølleparken i Aarhus med tilknyttet økologisk køkkenhave og cykelværksted, hvor de unge skal dække de fleste af arbejdsopgaverne. Al overskud fra caféen vil gå til social velgørenhed og til at starte nye projekter.

- Det skal ikke være en varmestue, men et sted, hvor de unge kan bruge hænderne og hovedet. Det er målrettet en gruppe, som selv kan bidrage, og som har en ambition om at komme tilbage og få egen bolig, et job eller en uddannelse, siger John Fogde, der understreger, at Northside ikke blot afleverer en check og ønsker tillykke.

- Vi vil være en aktiv del af cafeen også på sigt. Vi har et stort netværk, og vi har folk i organisationen, som kan hjælpe med at finde det sted, hvor cafeen skal ligge, og også søge fonde om økonomisk hjælp, siger talsmanden.

Der vil desuden blive gjort en indsats for at skabe opmærksomhed omkring foreningen og den støtteforening, som man allerede nu opfordres til at melde sig ind i, så man kan være med til at bakke op om projektet.

Det er endnu ikke besluttet, hvor cafeen skal ligge.