Nørhald på elektronisk motorvej

Nørhald Kommune tilbyder alle sine borgere landets hurtigste bredbåndsforbindelse til fast pris.

Byrådet i Nørhald Kommune har lagt sig i spidsen af den teknologiske udvikling og tilbyder nu sine borgere landets hurtigste bredbåndsforbindelse. Ingen andre kommuner giver sine borgere et lignende tilbud.

- Nørhald får nok ikke nogen motorvej, så vi bygger selv en på Internettet, siger borgmester Anders Buhl-Christensen til TV 2 / Østjylland.

- De tyndt befolkede områder er som regel de sidste, der får gavn af den teknologiske udvikling. Men det accepterer vi ikke i Nørhald Kommune. Her skal borgere og virksomheder have de samme muligheder, som i de store byer. Det gælder også muligheden for at komme på Internettet med høje hastigheder, siger borgmesteren.

Nørhald Kommune ligger i et naturskønt område midt mellem Aalborg og Århus. Med den bredbåndsforbindelse, man nu tilbyder, kan masser af mennesker bo smukt og billigt, samtidig med at de arbejder hjemmefra nogle dage om ugen. Nørhald Kommune ejer hoved-kablerne til bredbåndsforbindelsen, som er lagt i jorden med støtte fra EU, Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet.

Men byrådet udliciterer selve driften. ELRO er således valgt som internetudbyder og skal varetage markedsføring, abonnementer og den daglige kontakt med alle kunder.

- Vi går ind i projektet med fuld styrke fra første dag og glæder os over, at have et så visionært byråd i vores forsyningsområde. Det lover godt for den fremtidige udvikling at have et sådant lokomotiv, siger Henry Lei Jacobsen, der er administrerende direktør i ELRO.

Rent praktisk får Nørhalds borgere adgang til den lynhurtige internetforbindelse fra november, og fordi Århus Amt har lagt bredbånd i hele amtet, vil man kunne komme på nettet bare ved at sætte stikket fra computeren i stikkontakten .

Det kommer til at koste godt 600 kroner om måneden at have landets hurtigste internetforbindelse.