Nordmand er første taler

Breiviks handlinger har sat os tilbage, mener taler

Anders Behring-Breiviks massakre i Norge sidste år har gjort livet sværere for organisationer, der forsøger at begrænse islams betydning i Norge.

Det siger Arne Tumyr fra Stop Islamiseringen af Norge, der er en af to norske talere ved en demonstration mod islam i Aarhus i dag arrangeret af Danish Defence League.

Arne Tumyr understreger, at han ikke føler noget slægtskab til Anders Breivik og tager afstand fra hans handlinger. Faktisk mener han, at massakren har gjort skade på hans organisation.

- Vi blev antaget for at være bagmænd til Breivik's tankegang.

Folk troede, at han havde fået sine idéer fra os, hvilket har sat os tilbage, siger Arne Tumyr.

Selvom det ifølge ham har sat organisationens sag tilbage, er der alligevel sket en stigning i antallet af medlemmer i Stop Islamiseringen af Norge.

Islam bag terroristangreb
Ifølge Arne Tumyr skyldes det, at massakren har medført en debat, hvor folk har fået øjnene op for, at det ofte er Islam, der står bag terroristangreb.

- Til trods for at det var en ikke-muslimsk terroraktion, er der sket en øget frygt for den "normale terrorisme", som Islam står for, siger Arne Tumyr.

Han deltager i demonstrationen i dag, fordi han føler en solidaritet med de andre, der demonstrerer mod Islam. Han besøger ofte de andre og samarbejder over landegrænser.

Samarbejdet over landegrænser er noget som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har særlig fokus på efter Anders Behring Breiviks massakre på Utøya i Norge den 22. juli sidste år.

- Begivenheden i Aarhus viser med al tydelighed, at de ekstreme grupper nu skaber globale alliancer og bevæger sig på tværs af landegrænser, siger Jakob Scharf, der er øverste chef for PET, til Kristeligt Dagblad.

Arne Tumyr vil fra talerstolen advare om islams indflydelse i skarpe vendinger.

- Det er forkasteligt, at islam ikke anerkender demokrati. Denne totalitære ideologi er skyld i ufred og krigstilstande i Europa. Vi må prøve at frigøre menneskerne fra denne totalitære ideologi, siger han

I hans øjne er islam er en trussel mod demokrati.