Nordisk hæder til Fladbro Skov

Kommer i fornemt selskab

Foto: Jeannot Huyoet, Randers Kommune

Dyrehaven og skoven i Fladbro ved Randers er kommet i fornemt selskab sammen med ni andre nordiske parker og skove.

Området har nemlig modtaget en Nordic Green Award.

- Det er med stolthed, at jeg ser frem til at modtage denne pris. Overalt i kommunen bliver der arbejdet aktivt med naturpleje og naturvejledning. Fladbro skov er et smukt eksempel på, hvordan disse to begreber går hånd i hånd. Kommunens grønne folk har over generationer skabt et smukt område som vores lærere og pædagoger kan bruge til aktiv undervisning. Samtidig er Fladbro Skov til glæde for alle randrusianere og besøgende i kommunen, der kan nyde området i deres fritid, siger Frank Nørgaard, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

I Faldbro Skov er der mulighed for en løbetur ad skovenes hyggelige stier, og der er shelteres til overnatning og en handicap venlig toiletbygning til skovens mange besøgende. Det er kvaliteter som disse, komiteen bag Nordic Green Space Award vil belønne.

Randers Kommune modtager prisen i dag - søndag - hvorfor der fra klokken 10 til 15 er særlige arrangementer i skoven. Her kan man blandt andet lege Robin Hood med bue og pil, snuppe en tur i en svævebane eller gå på GPS-skattejagt.

Nordic Green Space Award er i forvejen givet til ni andre nordiske parker og skove. Blandt andre Frognerparken i Oslo og Hagaparken i Stockholm har modtaget hæderen.