Nordgårdsskoleelever uegnede til folkeskolen

Over en fjerdedel af eleverne på Nordgårdsskolen i Gellerup bør slet ikke gå på en almindelig folkeskole.

Over en fjerdedel af Nordgårdskolens elever er så belastede, at de ikke kan fordeles til andre folkeskoler, når skolen sandsynligvis lukker i 2008, fortæller Jyllandsposten.

Forvaltningen har undersøgt de godt 400 elever på Nordgårdskolen og fundet ud af, at omkring 125 af dem slet ikke er egnede til at gå i en folkeskole.

Eleverne har så store sociale, psykologiske og faglige problemer, at det vil være ødelæggende for både dem selv og den klasse, som modtager dem, fortæller fungerende børn- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V).

- Disse elever er så sårbare, at vi laver et særskilt tilbud, hvor de kan få særlig støtte og hen ad vejen blive udsluset til andre skoler, siger Bünyamin Simsek, der endnu ikke har lagt sig fast på, hvor tilbuddet til de mere end 100 børn skal foregå.

Det kan blive på skiftende adresser, og det kan blive i Nordgårdskolens lokaler.

Jacob B. Johansen, socialdemokraternes politiske ordfører, ser tallene som udtryk for, at en række elever på Nordgårdskolen burde have haft specialtilbud langt tidligere.

- Det er børn og unge af f.eks. traumatiserede forældre, og de har alvorlige problemer, som man ikke har været nok opmærksomme på eller accepteret, fordi normalitetsbegrebet er skredet på Nordgårdskolen, siger Jacob B. Johansen.