Norddjurs: Nej til konfirmations-forberedelse i skoletiden

I Norddjurs er konfirmationsforberedelsen ikke en del af skoletiden

02:05 Luk video

Skal konfirmationsforberedelse være en del af undervisningstiden i folkeskolen, eller skal den ligge udenfor skoletiden?

Det spørgsmål er de østjyske kommuner meget uenige om.

I forbindelse med den nye skolereform er konfirmationsforberedelsen kommet i klemme, og der er ikke plads i de lange skoledage.

Skolereformen giver mulighed for, at timerne til konfirmationsforberedelsen bliver taget fra timer, der ellers skulle bruges til forskellige former for undervisning.

Hører ikke hjemme i skoletiden

Norddjurs Kommune er et af de steder, politikerne har bestemt, at konfirmationsforberedelsen ikke hører hjemme i skoletiden - og det er præster utilfredse med.

Konfirmation: Sådan er det i din kommune

- Vi har også nogle, der ikke synes, at det er interessant at blive konfirmeret, og vi har også nogle med andre trosretninger, som ikke skal konfirmeres. Hvis vi skulle lægge det her ind i skoletiden, skulle vi så have nogle elever, der skulle have fri til konfirmationsundervisningen og andre, som skulle have kompenserende undervisning? Kan vi styre det, og er det rimeligt og retfærdigt? spørger Tom Bytoft Hansen (S), der er næstformand i Børne- og Ungeudvalget i Norddjurs Kommune.

Præst: Op ad bakke om eftermiddagen

Da konfirmationsforberedelserne hos præsterne er flyttet udenfor skoletiden, betyder det for eksempel for 7.klasseseleverne på Auning Skole, at de hver onsdag efter klokken 14.00 går til konfirmationsforberedelse.

Og det er alt for sent, mener Tom Ahlmann, præst i Holbæk, der er meget utilfreds.

Tidligere blev eleverne undervist om morgenen, og nu oplever præsterne, at eleverne er meget trætte.

- Det er lidt op ad bakke at få begyndt undervisningen og holde deres koncentration, siger Tom Ahlmann.

Er det ikke rimeligt, at det ligger uden for skoletiden, da det er frivilligt og ikke alle går til det?

- Det kunne man måske sige, og der kan jeg kun henholde mig til, at det har været tradition, at vi har gjort det gennem alle årene, siger Tom Ahlmann.

Du kan se mere om debatten om konfirmationsforberedelsen i Norddjurs Kommune i tv-indslaget øverst på siden.