Norddjurs Kommune vil hjælpe veteraner i job med ny aftale

En aftale mellem Norddjurs Kommune og Grenaa Marineforening skal sikre særlig indsats for beskæftigelse af tidligere soldater og veteraner

Foto: Morten Stricker - Scanpix

Norddjurs Kommune og Grenaa Marineforening mener, at der er behov for en særlig indsats med at få veteraner i arbejde, derfor har de i går, tirsdag, lavet en aftale om at gøre noget ved det sammen. 

Veteraner får derfor i fremtiden tilbud om en jobcoach, hvis de er jobsøgende. Deres coach bliver en frivillig, der også selv er tidligere soldat. 

Læs også Venstre vil vise krigsveteraner til psykologen

- Soldater og veteraner kommer fra et miljø, der er vidt forskelligt fra det miljø, som personen bliver mødt med herhjemme og i kontakten med kommunen. Det kan føre til misforståelser; men med en person, der forstår soldatens sprog og baggrund, har vi et langt bedre udgangspunkt for samarbejdet, siger jobkonsulent i Norddjurs Kommune Christian Bilde i en pressemeddelelse. 

Aftalen falder på plads få dage før Danmark hædrer udsendte soldater og veteraner ved en flagdag, der finder sted mandag den 5. september. Det bliver også fejret i Norddjurs, hvor der bliver flaghejsning på Torvet i Grenaa.