Norddjurs Kommune får fem millioner af EU

Pengene skal gå til nye klimaprojekter

Morgensol ved Randers Fjord. Det er en af de områder, der skal klimasikres Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek

Norddjurs Kommune får nu støtte fra EU til nye klimaprojekter i kommunen. Norddjurs Kommune har ansøgt om EU-midlerne som en del af en fælles ansøgning fra Region Midt.

Pengene skal blandt andet gå til projekter i samarbejde med Syddjurs Kommune og Randers Kommune, hvor der skal arbejdes på Randers Fjord og Grenåens opland. 

Læs også Tebstrup skal være forsøgslandsby i klima-initiativ

- Jeg er stolt af, at to så store landområder nu belyses i deres muligheder for at blive tilpasset fremtidens klima. At Norddjurs er så stærkt repræsenteret i det samlede Region Midt samarbejde, kan vi alle være tilfredse med, da vi har en lang tradition for altid at være med længst fremme, når vi skal samarbejde på tværs med vores fælles udfordringer på klimaområdet, siger borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), i en pressemeddelelse.

En af udfordringerne ved Grenåen er, at områderne omkring åen er udfordret af oversvømmelser, når åens udløb hindres ved højvande i Kattegat. 

Læs også Forskere vil bøvsen til livs for klimaets skyld

Også oversvømmelser er grunden til arbejdet ved Randers Fjord. Her skal man derfor kigge på, hvordan området kan udvikle sig med en højere klimarobusthed, så det er sikret med til fremtiden.