Norddjurs får fint besøg

Dronning Margrethe og Prins Henrik besøger Grenaa og Anholt under deres traditionsrige sommertogt

I maj 2011 vil et landskendt fartøj lægge til kaj på det nordlige Djursland, når kongeskibet Dannebrog kaster anker ved Grenaa. Det sker mandag d. 23. maj, når regentparret besøger byen som led i deres sommertogt.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, glæder sig over, at Dronningen og Prinsen har valgt at besøge Norddjurs på deres færd rundt i det danske sommerland.

- Jeg ser frem til at byde hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsen hjerteligt velkommen til vores kommune. Det bliver en stor oplevelse at vise regentparret en af de smukkeste egne af Danmark. Vi vil gøre alt for, at besøget bliver vellykket, og jeg håber, at Norddjurs' borgere vil være med til at gøre dagen til en festlig begivenhed, siger borgmesteren.

Garderhusarerne vil være på plads
Det endelige program for dagen er endnu i planlægningsfasen, og det er således ikke planlagt, hvordan det royale besøg skal forløbe. Dog ligger det allerede nu fast, at en hesteeskadron bestående af 50 heste fra Garderhusarregimentet vil gå i optog igennem Grenaas gader i forbindelse med besøget.

Tre dage senere, nærmere bestemt torsdag d. 26. maj, kaster Dannebrog anker i endnu en del af Norddjurs Kommune, nemlig ved Anholt, hvor Regentparret aflægger officielt besøg.